5. Juli 2020

Tror du ikke på Bitcoin? Her er 5 måder at korte det på

Da Bitcoin-prisvolatiliteten forbliver høj, findes muligheden for at opnå handelsoverskud under både bjørne- og tyrefægter. I denne artikel vil du blive introduceret til de fem nemmeste måder at kort bitcoin på, hvis du vil satse på et kommende prisfald.

Bill Gates erklærede engang på CNBCs Squawk Box ‚at han “ville forkorte bitcoin, hvis der var en nem måde at gøre det på,” da han betragter bitcoin som “slags en ren” større narre teori ”type investering”. Så kan du også kort bitcoin? Svaret er ja, og i denne artikel gennemgår vi de 5 nemme måder at kort bitcoin på.

1. Korte futures på bitcoin på CME / CBOE

Den letteste måde for institutionelle investorer at korte bitcoin på er at sælge bitcoin-futures på CME og CBOE . Futures er standardiserede børshandlede finansielle derivater, der forpligter en investor til at købe eller sælge et underliggende aktiv, såsom et aktieindeks, en råvare eller en valuta til en forudbestemt pris og dato i fremtiden.

Med andre ord, futurekontrakter giver investorer mulighed for at satse på prisstigningen eller prisfaldet på et aktiv uden at skulle eje det. Bitcoin Era futurekontrakter for eksempel på både CME og CBOE, er kontanter til levering, hvilket betyder, at når kontrakten først er modnet eller lukket, udveksler ingen „fysiske“ bitcoins hænder. I stedet ombyttes kun fortjeneste eller tab af handelen i amerikanske dollars.

Interessant nok antyder en undersøgelse foretaget af Federal Reserve Bank of San Francisco, at korrektionen på bitcoin-priser i Q1 / 2018 delvis skyldtes introduktionen af bitcoin-futures på CME og CBOE.

Rapporten anførte: „Før december 2017 var der ikke noget marked for bitcoin-derivater. Dette betød, at det var ekstremt vanskeligt, hvis ikke umuligt, at satse på faldet i bitcoin-prisen. […] Med introduktionen af bitcoin-futures, pessimister kunne satse på et prisfald på bitcoin […]. De kunne sælge et løfte om at levere en bitcoin om en måneds tid til en lavere pris end den nuværende spotpris og håber at købe en bitcoin i løbet af måneden til en endnu lavere pris at tjene penge.

Techemy Capital + sæt partnerskab

Den nye investeringsmulighed førte til et fald i efterspørgslen på spotmarkedet for spot og derfor et fald i pris. Med faldende priser begyndte pessimister at tjene penge på deres indsatser, hvilket brændstof til yderligere short selling og yderligere nedadgående pres på priserne. ”

2. Korte bitcoin CFD’er på detailmæglere

Hvis du er en detailinvestor og ikke har en konto hos en mægler, der understøtter CME / CBOE bitcoin-futureskontrakter, kan du også nemt kortere bitcoin ved hjælp af en online CFD-mægler som eToro , AvaTrade eller Plus500 .

CFD’er (kontrakter om forskel) fungerer effektivt på samme måde som futurekontrakter, men er skræddersyet til detailinvestorer. Ved hjælp af CFD’er kan investorer satse på en prisstigning eller fald på et underliggende aktiv uden at skulle eje det fysisk.

Da CFD’er også er gearede produkter, kan investorer gå lang eller kort bitcoin ved hjælp af margin . Det betyder, at investorer kun skal lægge en procentdel af det samlede beløb på handlen for at åbne en position. Dette giver investorer mulighed for at forstørre deres afkast, hvis deres spil lønner sig, men også medfører øget risiko, da tabene forstørres, hvis Bitcoin-prisen bevæger sig i den anden retning.

3. Kortslutter bitcoin tracker-midler

Europæiske institutionelle og detailinvestorer har også muligheden for at korte bitcoin ved hjælp af bitcoin børsnoterede noter. I øjeblikket findes bitcoin-ETN’er på den Stockholm-baserede Nasdaq OMX- børs og leveres med enten EUR eller USD-betegnelse.

Alternativt, hvis du er en akkrediteret eller en institutionel investor i USA, kan du også afkorte Grayscale Bitcoin Trust .

Når det er sagt, handler bitcoin tracker-fonde normalt til en præmie til bitcoin, så kortslutning af tracker-midler er muligvis ikke så effektiv som kortslutning ved hjælp af f.eks. Futures eller CFD’er.

4. Kortsalg Bitcoin på cryptocurrency-børser

For mere avancerede crypto-aktivinvestorer, der er komfortable med handel på digitale aktivbørser, er der flere platforme, der tilbyder ”fysisk” bitcoin-short selling på margin. Poloniex , Kraken , GDAX og Bitfinex er eksempler på populære udvekslinger, der gør det muligt for deres brugere at korte bitcoin.

Kortslutning af bitcoin på cryptocurrency-udvekslinger fungerer på samme måde som kortslutning af bitcoin ved hjælp af CFD’er – med den vigtigste forskel er, at du modtager dit overskud i BTC i modsætning til USD.

Når der sælges bitcoin på en cryptocurrency-børs, sælger en investor bitcoin, som de ikke ejer. For at gøre det kan investorer låne bitcoin fra marginale långivere på børsen i løbet af den åbne position. Når investorerne lukker kort for bitcoin, vinder eller mister de forskellen fra hvor de solgte, og hvor de køber tilbage minus margenudlånsgebyret, som adskiller sig fra bytte til bytte.

Erfarne cryptocurrency-forhandlere har en tendens til at foretrække at kort bitcoin på dedikerede krypteringsudvekslinger. Så for investorer, der foretrækker at handle regulerede finansielle produkter og er glade for at modtage deres overskud i fiat valuta, ville bitcoin futures eller CFD være den bedre mulighed.

5. Køb af bitcoin-optioner

Endelig har bitcoin-bjørne, der er behagelige med at handle i mere komplekse derivater, også muligheden for at købe bitcoin-put-optioner som en måde at satse på et prisfald på bitcoin. Optioner er finansielle derivater, der giver en investor ret, men ikke forpligtelsen til at købe et specifikt aktiv til en foruddefineret pris på en bestemt dato. Opkaldsmuligheder giver investorer ret til at købe aktivet, mens salgsoptioner giver investorer ret til at sælge aktivet.

Optioner bruges oftest til afdækning på råvaremarkeder og valutamarkeder af store virksomheder. Spekulanter kan imidlertid også bruge dem til at satse på deres markedssyn.

For eksempel, hvis du tror, at bitcoin-prisen vil kollapse i sommeren 2018, kan du købe en tremåneders bitcoin-put-option på LedgerX med en strejkepris på $ 7.000. Hvis prisen på bitcoin kollapser for at handle under strejkursen ved udløbet, er din salgsoption „i pengene“, og du vil få en handelsgevinst. Hvis prisen forbliver højere, mister du simpelthen optionen præmien (dvs. det gebyr, du betalte for optionen).

Selvom optioner bestemt er til mere avancerede investorer, tilbyder de derfor et billigt alternativ til at satse på et bitcoin-prisfald. Hvorvidt Bill Gates rent faktisk vil lægge sine penge, hvor hans mund er og kort verdens førende digitale valuta er endnu ikke synlig, men hvis han virkelig ville, kunne han det.