10. Juli 2020

Crypto Lender BlockFi Could Go voor IPO in de tweede helft van 2021

BlockFi is op jacht naar een financieel directeur. De nieuwe aanwerving zou het bedrijf al in de tweede helft van 2021 naar de beurs kunnen brengen, bevestigde CEO Zac Prince.

Het lijkt erop dat de beroemde crypto-kredietverlener BlockFi op zoek is naar een ervaren financiële bedrijfsdeskundige om volgend jaar een mogelijke beursgang (IPO) te lanceren.

„Volgens een recente vacature is het bedrijf op zoek naar een chief financial officer met meer dan 15 jaar ervaring in corporate finance. De persoon moet een sterke achtergrond hebben in de financiële markten en de publieke markten. De perfecte kandidaat-functie zou bestaan uit het beheren van de relaties met investeerders en het „begeleiden en positioneren van het financiële team voor investeringen, overnames en/of beursgang in een laat stadium“.

BlockFi Chief Executive Officer Zac Prince bevestigde dat het bedrijf al in de tweede helft van 2021 naar de beurs zou kunnen gaan.

Gesprekken met investeerders voor de volgende financieringsronde

Een bron die bekend is met de situatie heeft bevestigd dat het bedrijf momenteel in gesprek is met potentiële investeerders om een extra financieringsronde te krijgen.

Prince zei:

„Gelukkig gaan we door met het succesvol implementeren van onze strategie om nooit te vertragen.“

BlockFi slaagde erin om 30 miljoen dollar op te halen in een Serie B financieringsronde die werd geleid door Peter Thiel’s Valar Ventures, een beroemde fintech-investeerder in februari. Onder andere underwriters zijn Morgan Creek Digital, Arrington XRP Capital en Castle Island Ventures.

Volgens de verklaring van het bedrijf waren deze bijzondere winsten enigszins gerelateerd aan de halvering van de Bitcoin Profit in mei.

BlockFi zei dat het nieuwe klanten toevoegde dan een andere week sinds het begin terug in 2018. Ook werden 7.000 nieuwe accounts gefinancierd, waardoor het bedrijf een groei van 25% per maand kreeg.

Prince zei toen:

„De crypto financiële diensten ruimte is aan het rijpen en we zien vandaag een duidelijk keerpunt waar de traditionele financiën worden overtroffen door de digitale. De slimme veteranen van de oude garde zullen blijven zoeken naar alternatieve technologieën en digitale valuta’s om te bouwen aan hoe de volgende grens van de financiën eruit zal zien“.

Hoe dan ook, dit bedrijf zal zonder twijfel grote fondsen nodig hebben als het zelfs maar denkt aan het winstgevend uitvoeren van een taak op zijn concept van het maken van een full-scale client bank voor cryptocurrencies, inclusief diensten als handel, leningen en hoogrenderende besparingen.

Serie verhuring bij BlockFi vóór mogelijke beursgang

Tijdens de hele ontwikkeling van het bedrijf nam het bedrijf een reeks huurders aan, waaronder een voormalig American Express Vice President Wittney Rachlin. Rachlin werd in dienst genomen om de lancering van een BlockFi Bitcoin-creditcard te begeleiden.

Prince bevestigde toen al dat het bedrijf op weg was naar de lancering van zijn eerste kaartronde in het vierde kwartaal van 2020.

Ook, in wat een teken van die focus op Azië zou kunnen lijken, heeft BlockFi een voormalige handelaar bij Bank of America Merrill Lynch en Fintech-ondernemer Rishi Ramchandani ingehuurd om zijn zakelijke ontwikkeling in Azië te leiden.

Azië is al de grootste markt voor cryptografie ter wereld, en het lijkt niet te vertragen. Met bijna 13 jaar ervaring in de traditionele financiële sector binnen de regio, zal Ramchandani de taak krijgen om de aanwezigheid van BlockFi uit te breiden en zijn institutionele partnerschappen en klantenbestand in de Aziatische markten te laten groeien.

We mogen ook niet vergeten dat het bedrijf de laatste tijd behoorlijk succesvol was. In zijn blogbericht bevestigde het bedrijf dat het „op schema ligt om 50 miljoen dollar aan inkomsten te genereren“ in de loop van het volgende jaar.

Prince verklaarde ook:

„De maandelijkse omzet is vier keer zo groot geworden sinds 19 december en is verdubbeld van het begin tot het einde van het tweede kwartaal.“

Echter, zoals gewoonlijk, de situatie met jonge starters gebeurt, kwam het bedrijf tot enkele barrières. Onlangs ging het door een data-inbreuk in mei, wat resulteerde in het blootleggen van informatie met betrekking tot een groot aantal van haar retail-gebruikers. Het bedrijf verklaarde toen dat het het resultaat was van een SIM-kaartwisselaanval op het mobiele telefoonnummer van een BlockFi-medewerker.